Ανοίξαμε το δρόμο για την οφθαλμιατρία αιχμής στην Ελλάδα!

Ο Οφθαλμός ήταν το πρώτο Οφθαλμολογικό κέντρο που άνοιξε στην Ελλάδα και σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα Οφθαλμολογικά κέντρα της χώρας. Ιδρύθηκε από τον διεθνώς αναγνωρισμένο καθηγητή Σπύρο Γεωργαρά τo 1985. H ιστορία του πάει χέρι-χέρι με την ανάπτυξη της Οφθαλμιατρίας στη χώρα μας τη δεκαετία του ’80.

Σήμερα είμαστε σε μοναδική θέση να διασφαλίσουμε ότι για ένα ευρύ φάσμα οφθαλμολογικών παθήσεων, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, βασιζόμενοι στην συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση του επιστημονικού προσωπικού μας,  επενδύοντας συνεχώς σε τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και εξοπλισμό και συμμετέχοντας ενεργητικά διεθνώς στην εξέλιξη και την πρόοδο της οφθαλμολογικής επιστήμης και τέχνης.

Η εμπειρία και η ικανότητα του επιστημονικού προσωπικού μας καθώς και η χρήση των πιο σύγχρονων διαγνωστικών θεραπευτικών και χειρουργικών μεθόδων, οδηγούν στην ακριβή διάγνωση και αποτελεσματική αποθεραπεία των ασθενών μας.

Η ομάδα μας συνεργάζεται με το οφθαλμολογικό τμήμα του ΥΓΕΙΑ, του οποίου ο καθηγητής Σπύρος Γεωργαράς είναι διευθυντής της οφθαλμολογικής κλινικής από το 1980, καθώς και με το οφθαλμολογικό τμήμα του νοσοκομείου Metropolitan, του οποίου είναι επίτιμος διευθυντής από το 2016.

Από το 2015 λειτουργούμε στις εγκαταστάσεις μας στη Γλυφάδα μια υπερσύγχρονη μονάδα ημερησίας νοσηλείας και είμαστε το μόνο οφθαλμολογικό κέντρο που διασφαλίζουμε τους ασθενείς μας με αποκλειστική χρήση της μονάδας μας από ιατρούς του κέντρου μας. 

Το κέντρο μας από το 80' Μέχρι Σήμερα

η

Το 1980 ο Σπ. Γεωργαράς εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την μοντέρνα επέμβαση της φακοθρυψίας για τον καταρράκτη, και το 1983, βραβεύεται από τον εφευρέτη της τεχνικής Ακαδημαϊκό S. Fyodorov ως ο πρώτος χειρουργός στην Ευρώπη που εφαρμόζει την μέθοδό του για την διόρθωση της μυωπίας.
Από τους δύο αυτούς τομείς ουσιαστικά ξεκινάει η σύγχρονη χειρουργική στην οφθαλμολογία, την οποία και διέδωδει ο καθηγητής στο ευρήτερο χώρο ως πρώτο ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, το μεγαλύτερο επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο χειρουργών στην Ελλάδα.

Σκοπός της Ειτειρείας τώρα και τότε είναι η εκπαίδευση των Ελλήνων οφθαλμιάτρων στην μοντέρνα χειρουργική του καταρράκτη, των μεταμοσχεύσεων και τις επεμβάσεις για τις διαθλαστικές επεμβάσεις (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό, πρεσβυωπία).
Από την ίδρυση του ινστιτούτου μέχρι σήμερα, στόχος παραμένει η επιτυχής διάγνωση και η πλέον ενδεδειγμένη και προηγμένη αντιμετώπιση των οφθαλμολογικών παθήσεων των ασθενών μας.
Στην προσπάθεια αυτή περιλαμβάνεται η διαρκής και αναλυτική ενημέρωση για την κατάστασή τους, για τις εναλλακτικές θεραπείες, με εφαρμογή των πιο προηγμένων τεχνικών και μεθόδων στον χώρο της οφθαλμολογίας, καθώς και για τις τυχόν συνέπειες.

Λίγα λόγια για τον Ιδρυτή του Οφθαλμού Καθ. Σπύρο Γεωργαρά

O καθηγητή Σπύρο Γεωργαρά, θεωρείται «πατέρας» πολλών σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών.

Είναι ο πρώτος χειρουργός στην Ευρώπη που εφήρμοσε την ακτινωτή κερατοτομή για την διόρθωση της μυωπίας και ένας από τους πρωτοπόρους παγκοσμίως στις επεμβάσεις καταρράκτη με φακοθρυψία και ένθεση ενδοφθάλμιων φακών. Είναι ο πρώτος έλληνας που χειρούργησε υπερμετρωπία και υψηλή μυωπία με ενδοφακούς, και ο εφευρέτης των ολογραφικών φακών που χρησιμοποιούνται για την διόρθωση της αμετρωπίας. Παράλληλα είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της μεγαλύτερης επιστημονικής και επαγγελματικής εταιρίας Χειρουργών Οφθαλμιάτρων στη χώρα, της «Ελληνικής Εταιρίας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής» και συμμετέχει στους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οφθαλμολογικούς οργανισμούς. Διαβάστε περρισότερα για διεθνώς αναγνωρισμένο χειρούργο

Από το 1984 είναι Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Υγεία», όπου και εγκαθιστά το πρώτο Excimer Laser για τη μυωπία, δημιουργώντας την εταιρία ΥΓΕΙΑ ΟΦΘ