Μέσα στα 30 χρόνια λειτουργίας μας ο ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής μας καθ. Σπύρος Γεωργαράς πέτυχε με την εξαιρετική ομάδα συνεργατών του, με υποειδικεύσεις σε όλους τους τομείς της Διαγνωστικής, Θεραπευτικής, Χειρουργικής και Ερευνητικής Οφθαλμολογίας, να πρωτοπορήσει τόσο σε όλη την Ελλάδα όσο και διεθνώς.

 To 1982-1983 Εμφυτεύσαμε τους πρώτους ενδοφακούς, και εφαρμόσαμε τη πρώτη στη χώρα επέμβαση καταρράκτη με φακοθρυψία υπερήχων, μέθοδος που έφερε επανάσταση στην μικροχειρουργική του οφθαλμού. Η τεχνική αυτή, η οποία πραγματοποιείται μέχρι σήμερα, βεβαίως με τα πλέον προηγμένα μηχανήματα, πρωτοεφαρμόστηκε τότε από τον ίδιο τον εφευρέτη της, αμερικανό Charles Kelman, με συνεργάτες του τον κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον κ. Σπύρο Γεωργαρά και τον κ.Ερίκο Φρειδερίκο. Ο Σ. Γεωργαράς ήταν ο πρώτος Έλληνας στην χώρα, που τοποθέτησε φακό οπίσθιου θαλάμου σε επέμβαση καταρράκτη με φακοθρυψία υπερήχων.

Το 1983 ο επιστημονικός διευθυντής μας κ. Γεωργαράς σε συνεργασία με τον κ. Βασίλη Τσίγκο πραγματοποίησαν την πρώτη στη χώρα επέμβαση για την μυωπία με ακτινωτή κερατοτομή.

Τρία χρόνια αργότερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επέμβαση για τη διόρθωση της υπερμετρωπίας από τον συνεργάτη μας κ.Σπύρο Μαργέτη, με θερμοκαυτηρίαση κερατοειδούς.

Το 1990 κάναμε την πρώτη εγχείρηση, με φακόλυση με LASER, για τον καταρράκτη στη χώρα, καθώς και την πρώτη στον κόσμο, με συνδυασμό ενεργειών LASER και υπερήχων (BIMBIE- τεχνική Γεωργαρά), επέμβαση καταρράκτη.
Την ίδια εποχή έγιναν από εμάς και οι πρώτες εφαρμογές επεμβάσεων καταρράκτου με αναισθησία με σταγόνες και χωρίς τη χρήση ραμμάτων.

Το 1992 εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο «Υγεία» η Εταιρεία μας «Υγεία-Οφθαλμός» με διοικητικό και επιστημονικό Διευθυντή τον Καθηγητή κ. Σπύρο Γεωργαρά. Το «Υγεία-Οφθαλμός» εγκατέστησε το πρώτο στη χώρα LASER σε νοσοκομείο για τη διόρθωση της μυωπίας και των άλλων διαθλαστικών εκτροπών. Σήμερα λειτουργεί το έκτο κατά σειρά LASER προηγμένης τεχνολογίας.

Η ομάδα μας έκανε την πρώτη εγχείρηση στη χώρα ενδοφακού για παθήσεις ωχράς κηλίδος της εταιρείας Hanita, σε συνδυασμό με διορθωτικά γυαλιά και λίγο αργότερα την πρώτη εγχείρηση καταρράκτη επί ωχροπάθειας με τηλεσκοπικό φακό, καθώς και την πρώτη στον κόσμο αλλαγή τηλεσκοπικού φακού με τηλεσκοπικό φακό.

Από την ομάδα μας πραγματοποιήθησαν επίσης οι πρώτες εξατομικευμένες επεμβάσεις για τη διόθωση μυωπίας και υπερμετρωπίας, οι πρώτες επεμβάσεις με πολυεστιακές διορθώσεις στον κερατοειδή με Excimer LASER για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας, καθώς και οι πρώτες επεμβάσεις στη χώρα για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας με τη μέθοδο Schachar και του κερατόκωνου με ένθεση δακτυλίων κερατοειδούς.

Στον τομέα των μεταμοσχεύσεων διενεργήσαμε τις πρώτες ειδικές μεταμοσχεύσεις κερατοπροθέσεων που συνεχίζονται έως σήμερα με τα πλέον εξελιγμένα μοσχεύματα.

Από την ομάδα μας πραγματοποιήθησαν από τις πρώτες επεμβάσεις με χιαστί μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς και από τις πρώτες επεμβάσεις στρωματικών μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς, καθώς και η πρώτη στον κόσμο επέμβαση κερατοειδούς με ενσωματωμένο δακτύλιο εντάσεως (μέθοδος Γεωργαρά) που διερευνήθηκε και εξελίχθηκε από τον Τάσο Χαρώνη.

Επίσης έγιναν οι πρώτες επεμβάσεις σκληροπλαστικής από τον συνεργάτη μας κ. Σπύρο Μαργέτη, για την αναχαίτηση της υψηλής μυωπίας.

Διενεργήσαμε σειρά πρωτοποριακών επεμβάσεων για πρώτη φορά με ενδοφακούς, σε βρέφη και νήπια, εφαρμόζοντας ειδικές τεχνικές για τις περιπτώσεις αυτές, καθώς επίσης και ειδικές τεχνικές καταρράκτου σε περιπτώσεις υαλειδεκτομών με παρουσία ελαίου σιλικόνης, με τη συνεργασία του κ. Στέφανου Δημόπουλου.

Επίσης κάναμε αλλαγή του χρώματος του κερατοειδούς με tattoo, αλλά και θεραπείες της φυσσαλιδώδους κερατοπάθειας με εγχύσεις σιλικόνης και με διασύνδεση κολλαγόνου στα στρώματα του κερατοειδούς, καθώς επίσης και χρήση ενθέτων εγχρώμων ενθεμάτων στον κερατοειδή με σκοπό την αλλαγή του χρώματος του οφθαλμού, αλλά και της ίριδος με ένθεση τεχνητής ίριδας.

Η ομάδα του Οφθαλμού άρχισε επίσης πρωτοποριακές επεμβάσεις με ενδοφακούς ίριδος, συμπληρωματικούς ενδοφακούς και φακικούς ενδοφακούς όλων των τύπων για τη διόρθωση διαθλαστικών εκτροπών, που εφαρμόζονται σήμερα.

Στον τομέα του γλαυκώματος παρουσιάσαμε ειδικές τεχνικές για πρώτη φορά στον κόσμο, καθώς και τη χρήση πρωτοποριακών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας Excimer LASER (ΕLT) για την θεραπεία του γλαυκώματος, καθώς επίσης και τεχνικές επεμβάσεων γλαυκώματος χωρίς ράμματα.

Στον τομέα των εκφυλιστικών παθήσεων του οφθαλμού, διενεργήσαμε ειδικές επεμβάσεις αγγειοπλαστικής σε συνεργασία με το Τμήμα υπερήχων του Καθηγ. κ. Μπάλα και του συνεργάτη του κ. Νίκου Παγκράτη στο νοσοκομείο Υγεία.

Στον τομέα των στραβισμών πραγματοποιήσαμε σωρεία ειδικών επεμβάσεων για τον στραβισμό και την διπλωπία, με τη συνεργασία του Ορθοπτικού Τμήματος του «Υγεία» και την Διευθύντριά του κα Σοφία Πολυχρονιάδου, καθώς επίσης και τις πρώτες επεμβάσεις με τη χρήση Βοtox σε καθοδηγούμενες θέσεις ενέσεων, με τη βοήθεια ηλεκτρομυογραφημάτων.

Στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής κάναμε τη πρώτη στη χώρα μεταμόσχευση τεχνητού βολβού με υδροξυαπατίτη (κοράλλι) με στόχο την πλήρη κινητικότητα του τεχνητού οφθαλμού , καθώς και τη πρώτη εφαρμογή Botox στην Ελλάδα γενικότερα. Τον τομέα σήμερα καλύπτει ο γνωστός χειρουργός οφθαλμίατρος και συνεργάτης μας κ . Αθανάσιος Ρουμελιώτης.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, επί 25 χρόνια οι χειρουργοί συνεργάτες μας, μετείχαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, σε ζωντανό χρόνο μετάδοσης, που αφορούσαν μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, επεμβάσεις καταρράκτου με ειδικούς ενδοφακούς, γλαυκώματος και διαθλαστικές επεμβάσεις, στα ετήσια Διεθνή Συνέδρια που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενδοφθαλμίων Φακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Επίσης μετεκπαιδεύουμε από το 1985 Έλληνες και ξένους οφθαλμιάτρους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στον καταρράκτη, στις διαθλαστικές επεμβάσεις, στο γλαύκωμα και στις μεταμοσχεύσεις.

Με εφόδιο τη μακρά και πλόυσια σε επιτεύγματα ιστορία μας και σύμμαχους τον υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και τους πλέον εξειδικευμένους οφθαλμιάτρους σε όλους τους τομείς της οφθαλμολογίας αποσκοπούμε στην σύγχρονη και αξιόπιστη διάγνωση καθώς και θεραπευτική αντιμετώπιση κάθε οφθαλμολογικής πάθησης.

Η στελέχωση του Οφθαλμού στον χειρουργικό τομέα :

Καθηγ. Σπύρος Γεωργαράς, FEBO, MD :
Πρόσθιο ημιμόριο, εγχειρήσεις μεταμοσχεύσεων, καταρράκτου, ενδοφακών, γλαυκώματος, αποκαταστάσεις τραυμάτων, τεχνητών βολβών, στραβισμοί και διαθλαστικές επεμβάσεις (διόρθωση πρεσβυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, μυωπίας)

Ελισάβετ Πατσούρα, MD MRCOphth :
Πρόσθιο ημιμόριο, εγχειρήσεις καταρράκτου – ενδοφακού, γλαυκώματος, διαθλαστικές επεμβάσεις, νευρο-οφθαλμολογία, παιδο-οφθαλμολογία, παθολογία βυθού

Dr. med Bettina Neureither, ΜD :
Παιδο-οφθαλμολογία, διαθλαστικές επεμβάσεις, αθλητική όραση, παθολογία βυθού, νευρο-οφθαλμολογία

Κωνσταντίνος Χαλιούλιας, ΜD, MRCSEd, FRCOphth:
Οπίσθιο ημιμόριο, υαλειδεκτομές, ωχρά κηλίδα, εγχειρήσεις αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς και τραυμάτων οπισθίου ημιμορίου

Αθανάσιος Ρουμελιώτης, MD :
Οφθαλμοπλαστική χειρουργική βλεφάρων, κόγχων και δακρυϊκής συσκευής

Καλλιόπη διαμαντοπούλου, MD :
Διαθλαστική χειρουργική, παθολογία βυθού, νευρο-οφθαλμολογία, πρόσθιο ημιμόριο

Η εμπειρία μας σητν χιερουργική μΠΑ ΜΠΟΑ ΜΠΑ ΓΝΕΙΚΌ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΟΤ ΠΟΣΕΣ ΕΝΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ

ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ειδικότερα στον τομέα της διαθλαστικής χειρουργικής, εκτός από τα τελευταίας γενιάς υπερσύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα, το Κέντρο μας διαθέτει συστήματα LASER και εφαρμόζει όλες τις χειρουργικές προσεγγίσεις για τα διαθλαστικά προβλήματα.

Η ευχέρειά μας στον τομέα αυτό, στην εφαρμογή της ενδεδειγμένης μεθόδου, παρέχει τη δυνατότητα εξατομικευμένων διορθώσεων των διαθλαστικών ανωμαλιών, ανάλογα με την περίπτωση, τις απαιτήσεις και τα οπτικά χαρακτηριστικά των ματιών του κάθε ασθενούς.

Είναι γεγονός ότι κάθε οφθαλμός έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και λειτουργεί με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο.

Στο Κέντρο «ΟΦΘΑΛΜΟΣ» η τεχνολογία όσον αφορά στα LASERs που διαθέτουμε, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, αλλά και η μακρά εμπειρία μας στον τομέα αυτό, επιτρέπει να διορθώσουμε σχεδόν όλες τις οπτικές εκτροπές του οπτικού συστήματος, όπως και δίνει την δυνατότητα διόρθωσης περιπτώσεων οι οποίες είναι οριακές για άλλα είδη LASER.

 

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ

Ειδικότερα στον τομέα του καταρράκτη και των ενδοφθαλμίων φακών, ο καθηγητής Σ. Γεωργαράς θεωρείται από τους πρωτοπόρους και έχει εφεύρει και αναπτύξει δικές του τεχνικές διεθνώς αναγνωρισμένες.

Επίσης εφάρμοσε και δίδαξε στους συνεργάτες του ένα ολοκληρωμένο και τυποποιημένο σύστημα προσέγγισης και καταγραφής που αφορά στο πρόβλημα κάθε ασθενή μας και στην αντιμετώπισή του, με βάση την επιστημονική σοβαρότητα αλλά και ανθρωπιά.

Το σύστημα αυτό πλαισιώνουν άριστοι συνεργάτες εξειδικευμένοι στους επιμέρους τομείς της οφθαλμολογίας τόσο εντός του κέντρου ΟΦΘΑΛΜΟΣ όσο και εκτός, στην χώρα μας και στο εξωτερικό.

Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ διαθέτει τα πλέον προηγμένα διαγνωστικά και επεμβατικά μηχανήματα, αλλά και εξειδικευμένα συστήματα που αφορούν στις συνδυασμένες επεμβάσεις καταρράκτη και ενδοφακών με διαθλαστικές επεμβάσεις, επεμβάσεις γλαυκώματος, μεταμόσχευση κερατοειδούς κ.ά.

Ο εξοπλισμός αυτός αλλά και η εξειδίκευση και η εμπειρία μας παρέχουν τη δυνατότητα ιδιαίτερων διορθώσεων που αφορούν στον φακό του οφθαλμού, ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενούς, μειώνοντας το ποσοστό της εμφάνισης επιπλοκών, στο πιό ευγενές και πολύτιμο όργανο του ανθρώπου, τον οφθαλμό

 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

ΓΛΑΥΚΩΜΑ

 

Ειδικότερα στον τομέα του γλαυκώματος και των ειδικών χειρουργικών και LASER θεραπειών, ο Σ. Γεωργαράς θεωρείται από τους εξειδικευμένους σε αυτόν τον τομέα και έχει εφεύρει και αναπτύξει δικές του τεχνικές διεθνώς αναγνωρισμένες.

Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ διαθέτει τα πλέον προηγμένα διαγνωστικά και επεμβατικά μηχανήματα για αυτές τις επεμβάσεις, αλλά και εξειδικευμένα συστήματα που αφορούν στις επεμβάσεις γλαυκώματος και στις συνδυασμένες επεμβάσεις γλαυκώματος – καταρράκτου, μεταμόσχευση κερατοειδούς κ.α.

Ο εξοπλισμός αυτός αλλά και η εξειδίκευση και η εμπειρία μας παρέχουν τη δυνατότητα υψηλών θεραπευτικών επιδόσεων στη θεραπεία του γλακώματος, ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενούς, μειώνοντας το ποσοστό της εμφάνισης επιπλοκών, στο πιο ευγενές και πολύτιμο όργανο του ανθρώπου, τον οφθαλμό.